De cursus wordt gegeven op het gemeentehuis van Voorschoten. (Foto: Gemeente Voorschoten)

Voorschoten werft raadsleden met gratis cursus Politiek Actief

Hoe besluit de gemeente over bepaalde onderwerpen? Wat zijn de taken van de gemeenteraad? Wat doet een raadslid precies? De griffie van de Voorschotense gemeenteraad organiseert dit najaar een gratis cursus Politiek Actief.

De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de gemeente en de gemeenteraad, en vooral voor inwoners die misschien interesse hebben om politiek actief te worden.

ProDemos
De cursus wordt mede georganiseerd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. ProDemos is actief op scholen, in de Tweede Kamer en in lokale bijeenkomsten. De organisatie zet zich daarbij vooral in om alle doelgroepen bij de politiek te betrekken. De cursus is daarom voor iedere inwoner geschikt.

Actief raadslid
Patty Wijnen-Lunenburg deed in 2021 de cursus Politiek Actief. Ze raakte direct enthousiast en is inmiddels raadslid voor D66. “Het is ontzettend leuk en interessant om mee te mogen beslissen over concrete onderwerpen in Voorschoten. Denk aan het realiseren van een nieuw schoolgebouw, het ondersteunen van sportverenigingen en cultuur, of het verhogen van de verkeersveiligheid. Lokaal kun je écht het verschil maken.”

Zes avonden
De cursus bestaat uit zes avondbijeenkomsten op 1, 15 en 22 oktober en 5, 12 en 14 november, in het gemeentehuis van Voorschoten. Cursisten krijgen informatie over staatsrecht, besluitvorming en besturen. Ook gaan ze actief aan de slag met praktische opdrachten. Hieronder vallen ‘overtuigend debatteren’ en speeddaten met lokale raadsleden. Er is plaats voor dertig  inwoners.

Aanmelden voor de cursus kan door te mailen naar griffie@voorschoten.nl. Wees er snel bij met aanmelden want vol=vol. Geïnteresseerden met een vraag over de cursus kunnen contact opnemen door te mailen naar hetzelfde adres, of door te bellen naar 14071.

 

 

Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×