Zaterdagavond speelden Ma’tut Fata Morgana en het Hamraaz Duo. (Foto's: Chris de Waard)

Van RIJN Festival sluit af met Burcht Silentium

Met Burcht Silentium wordt vanavond het driedaagse van RIJN Festival afgesloten. Na de opening afgelopen vrijdagavond met de Leidse PoëzieNacht, stond zaterdagavond  de X-Nacht op het programma. Ook werd er de afgelopen nachten weer geslapen onder de sterrenhemel in een van de kunstzinnige bedden van het OpenLuchtHotel van organisatie Fields of Wonder.

Vanavond wordt de verstilling en onthaasting opgezocht. Een oase van rust op de monumentale burcht van Leiden, midden in de drukke stad. Daar kan in de openlucht genoten worden van prachtige harmonieën, geluiden van tempelbellen, klankschalen, gongs en allerlei andere instrumenten. “Een ritueel waarbij de dag overgaat in de nacht en natuur, cultuur en wellbeing samenvloeien tot een boeiend schouwspel”, verwoordt artistiek leider Geert van der Velden het. “Het wordt een klankreis waarbij je je laat meevoeren door Ria Regnery en Jimmy Fredrikzs. Ze laten je even wegdrijven van de dagelijkse realiteit.”

Zaterdagavond trad eerst Ma’tut Fata Morgana op. een trio van drie gerespecteerde muzikanten met Alper Kekec (percussie), Hakan Uyrum (ney) en Shwan Sulaiman (ud & zang). Na de pauze speelde het Hamraaz Duo, bestaande uit de Iraanse tanbur- en tar-speler Khorshid Dadbeh die afgelopen Peel Slowly And See solo al veel indruk maakte. Lucie Lelaurain speelt de Armeense duduk, met z’n melancholische klank. De twee ontmoetten elkaar in Rotterdam.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×