De Cultuurproeverij is op 29 juni in de Voorschotense Dorpskerk. (Foto: Cultuurfabriek)

Cultuurproeverij in Voorschotense Dorpskerk

Voorschoten is rijk aan culturele organisaties. Veertig daarvan zijn aangesloten bij de Cultuurfabriek die vijf jaar geleden werd opgericht. Dit eerste lustrum wordt zaterdag gevierd met een Cultuurproeverij.

“Het is overigens niet de eerste proeverij”, vertellen Maria Rosenmöller en Piet Eilander van het bestuur van de cultuurfabriek. “Het is een idee van Hans Rasch, directeur van Museum Voorschoten. Vorig jaar was de eerste editie speciaal voor nieuwe inwoners. Dit jaar, vanwege het jubileum, hebben we ervoor gekozen om iedereen uit te nodigen. Daarom is het in de Dorpskerk, die is veel groter.”

Marjolein Altena in gesprek met Maria Rosenmöller en Piet Eilander

De Cultuurfabriek is vijf jaar geleden opgezet om de belangen van de culturele organisaties te behartigen. “Maar vooral ook om samen te werken op onder andere muzikaal gebied maar ook schilderen, fotograferen en erfgoed staan op onze agenda”, zegt Rosenmöller. “Dat heeft al geleid tot hele mooie optredens en tentoonstellingen. Er is een hoop te beleven in Voorschoten.”

De cultuurproeverij is zaterdag 29 juni van 14.00 tot 16.00 uur in de Dorpskerk aan het Kerkplein. De toegang is gratis. Tijdens de proeverij presenteren 25 culturele organisaties zich met informatie over de eigen vereniging en verzorgen ze optredens, tentoonstellingen en concerten. Er zijn optredens van onder andere Giselle, More than Dance, het Voorschotense orkest Sinfonietta, Muziekschool Otto Wolthuis en Dansgroep Kuwung Kuwung.

“En natuurlijk is er gelegenheid om direct lid te worden of een afspraak te maken om eens te komen kijken”, zegt Piet Eilander. “Een prachtig moment om eens te komen kijken wat er allemaal in Voorschoten te vinden is.” Meer informatie staat op cultuurfabriekvoorschoten.nl.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×