De politie deed na de vondst van het lichaam onderzoek in en om de woning van het slachtoffer. (Foto: Chris de Waard)

Nederlander in Spanje opgepakt wegens dood man in Korte Langestraat

De Spaanse politie heeft afgelopen vrijdag in Spanje een 22- jarige man met de Nederlandse nationaliteit aangehouden. Dat heeft de politie vanmorgen bekend gemaakt. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van een 38- jarige man in Leiden. De Nederlandse autoriteiten hebben aan Spanje de overlevering gevraagd.

De overleden man werd op donderdag 6 juni in zijn woning aan de Korte Langestraat in Leiden aangetroffen. Onder leiding van een officier van justitie is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. De politie gaat uit van een misdrijf. De Spaanse politie kwam de aangehouden verdachte op het spoor, omdat de man internationaal gesignaleerd stond.

Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang. De politie onderzoekt meerdere scenario’s en is nog op zoek naar getuigen en informatie.

Getuigenoproep
Wie meer weet over deze zaak of op een andere manier informatie heeft die voor het onderzoek van belang kan zijn, wordt nog steeds verzocht om zich bij de politie te melden. Dat geldt ook voor mensen die camerabeelden hebben waarop mogelijk iets te zien is dat van belang is voor het onderzoek. Contact opnemen met de politie kan via de opsporingstiplijn 0800-6070, anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via een formulier op de website van de politie.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×