Theater Ins Blau
Theater Ins Blau. (Foto: Cor Klein)

Mirjam Hensgens en Tamara Griffioen vanaf 1 september aan het roer bij Theater Ins Blau

Zeg je Theater Ins Blau dan zeg je Kees van Leeuwen, oprichter en directeur van dit theater aan de Haagweg. Maar dat gaat binnenkort veranderen, want per 1 september zal Mirjam Hensgens het stokje van Van Leeuwen overnemen om als directeur/bestuurder leiding te gaan geven aan deze theaterorganisatie. Op diezelfde datum begint Tamara Griffioen haar werkzaamheden als artistiek leider van Ins Blau.

Hensgens loopt al bijna veertien jaar rond bij Ins Blau, waarvan een groot aantal jaren als zakelijk leider. De overstap naar de functie van directeur vindt ze eigenlijk niet zo groot. “Buiten de artistieke invulling, waar Kees verantwoordelijk voor was, deed ik eigenlijk al het overgrote deel van de overige taken, variërend van verhuringen en financiële zaken, tot het aanvragen van subsidies. Wat er nu bij gaat komen zijn de begroting en jaarrekening en de aansturing van de medewerkers en de techniek, die taken neem ik per 1 september over van Kees”, vertelt Hensgens in Sleutelstad Cultuur.

Programmering
De artistieke leiding is met ingang van het nieuwe theaterseizoen in handen van Tamara Griffioen.
De in Rijswijk wonende Griffioen was tot eind mei werkzaam als cultuurcoach in het Westland. Daarnaast is ze actief als artistiek leider van het Fringe Festival in Delft, een functie die ze zal blijven vervullen. Bij Sleutelstad Cultuur vertelt ze heel veel zin te hebben om bij Ins Blau aan de slag te gaan.

“Toen ik de advertentie zag waarin een artistiek leider werd gevraagd heb ik geen seconde getwijfeld en direct gereageerd. Ik kende het theater al vrij goed omdat ik er gewerkt heb met studentengroepen, waarvoor ik de regie deed. Ik nam die studenten dan graag mee naar dit theater omdat ze dan konden ervaren wat theater ook kan inhouden. Geen voorstellingen met een eenvoudige storyline van A naar B, maar een meer avontuurlijke programmering. Dat spreekt me enorm aan en daarom ligt Ins Blau me na aan het hart”, zegt ze.

Gespreid bedje
Het programma voor het komende theaterseizoen ligt vast en het programmaboekje 2024/2025 is al enige tijd beschikbaar. Griffioen vindt het geen enkel probleem dat ze geen invloed heeft gehad op de programmering voor komend seizoen. “Het voelt voor mij veel meer als een gespreid bedje waarin ik terecht kom. Ik krijg daarmee de ruimte om mensen te leren kennen en om me verder te verdiepen in Ins Blau. Ik heb nu ook de tijd om me te richten op de programmering van het daaropvolgende seizoen. En eigenlijk verwacht ik dat er ook wel een paar gaatjes in het programma voor komend jaar vallen waar ik nog invulling aan kan geven. Dus nee, voor mij geen probleem.”


Mirjam Hensgens en Tamara Griffioen vertellen in Sleutelstad Cultuur over hun plannen voor Theater Ins Blau.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×