Een blaashal zoals hier bij LOHC in Oegstgeest is een van de oplossingen waardoor in de winter doorgespeeld kan worden. (Foto: Chris de Waard)

Leiden onderzoekt tijdelijke sporthal als oplossing voor ruimtegebrek binnensporten

Het komende half jaar wordt er een zogenaamde quickscan uitgevoerd naar de mogelijkheid om een tijdelijke sporthal in Leiden te plaatsen. In het onderzoek wordt gekeken naar een mogelijke locatie voor een hal die een jaar of vijftien kan blijven staan. Ook de kosten van zo’n oplossing worden in kaart gebracht.

Het voorstel voor het onderzoekje naar de verschillende opties komt er op verzoek van de VVD, PvdA, PS en CDA. De partijen willen een tijdelijke hal omdat eind vorige maand tijdens een werkconferentie rond het op te stellen Sportaccommodatieplan (SAP) voor de komende twaalf jaar bleek dat al op korte termijn een flink tekort aan zaalruimte ontstaat. En eigenlijk is dat tekort er nu al.

In de presentatie van een onderzoek naar de behoefte van sportaccommodaties komt naar voren dat Leiden met het aantal buitensportvelden nog wel even vooruit kan, maar dat geldt niet voor de zaalruimte. Binnensportverenigingen in Leiden vragen al langer aandacht voor het gebrek aan binnensportruimte in de stad, maar nu is het in een onafhankelijk onderzoek ook vastgesteld.

In het rapport doen de onderzoekers van tien organisatieadvies ook aanbevelingen voor realisatie van een semipermanente hal, een blaashal of een overkapping. Dat moet op zeer korte termijn lucht brengen in de bezetting van de bestaande zaalruimtes. Eerder riep de raad het college via een motie van het CDA al op tot een onderzoek naar een extra sporthal, maar het gaat waarschijnlijk nog jaren duren voordat die er staat. Een tijdelijke hal kan het ruimtegebrek in die periode overbruggen.

 

Leiden Politiek Sport SAP 2024

Meer in dossier SAP 2024

Meer in dossier SAP 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×