(Foto's: Chris de Waard)

Eigen Hockeydome voor Roomburg komt in zicht

De leden van de Leidse Hockeyclub Roomburg hebben ingestemd met de realisatie voor een vier-velds blaashal voor zaalhockey op een externe locatie. “Mede door de actieve samenwerking met de gemeente en subsidies en giften, blijkt de realisatie van zo’n eigen hockeydome dichterbij dan ooit”, meldt de club.

Die blaashal komt vrijwel zeker op een van de voormalige velden van de Leidse Football Club (LFC) aan de Boshuizerkade. De gemeente heeft begin juni de huur aan LFC opgezegd en uit een onderzoek naar ruimte voor zowel binnen- als buitensporten, bleek onlangs al dat die velden niet nodig zijn voor andere voetbalclubs. Omdat voor hockey wel dringend extra veldruimte nodig is, worden de voormalige LFC-velden waarschijnlijk bestemd voor hockey.

De velden aan de Boshuizerkade hebben als voordeel dat daar een blaashal neergezet kan worden. Dat is op de hoofdlocatie van de club in het Roomburgerpark technisch niet mogelijk. “Maar inderdaad waarschijnlijk wel op een van de velden aan de Boshuizerkade”, zegt voorzitter Bas Pietersen desgevraagd. Wanneer de hal er precies staat kan Pietersen nog niet aangeven. Zo snel mogelijk. Het is de bedoeling dat de blaashal komend winterseizoen al gebruikt kan gaan worden, want er is geen zaalruimte beschikbaar in de stad. “Maar het is geen luchtbed dat je even oppompt.”

Afgelopen winterseizoen kon Roomburg eenmalig gebruik maken van de toen leegstaande Vijf Meihal. Die wordt echter gesloopt, dus daar kunnen de hockeyers voor hun zaalseizoen niet meer terecht.

Om de financiering voor een eigen hockeydome rond te krijgen verhoogt Roomburg de contributie voor de zaalhockey’ers. Daarnaast wil de club een deel van de kosten financieren  door het uitgeven van obligatieleningen. Daarbij steunen de deelnemers de club door tijdelijk geld uit te lenen. Dat is voor roomburg goedkoper dan geld bij een bank lenen. Met de komt van een blaashal krijgt Roomburg de beschikking over bijna drie keer zoveel totale trainingsuren ten opzichte van eerdere jaren.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×