Wie zaait zal oogsten, en dat deden de leerlingen van Het Kompas vorige week. (Foto: PR)

Gezonde oogst voor de leerlingen van groep 6 van Het Kompas

Tussen de buien door konden de leerlingen van groep 6a en 6b van Het Kompas uit Voorschoten  vorige week eindelijk de aardappelen en uien van de schooltuintjes oogsten. Als afsluiting ontvingen ze het schooltuintjesdiploma. Meestal wordt dat op de tuin uitgereikt maar daarvoor regende het echt te hard en daarom werden de diploma’s in school uitgereikt.

Elk jaar komen leerlingen van Het Kompas naar het volkstuinencomplex, naast zwembad Het Wedde. Ze krijgen daar een eigen klein stukje grond om onder begeleiding te tuinieren. De kinderen leren hoe ze hun eigen planten moeten verzorgen en hoe hun voedsel groeit, geholpen door een team van ervaren tuinders.

Op 27 maart was de eerste les en waren de tuintjes nog helemaal kaal. Elke week werd er geplant en gezaaid en er moesten heel wat slakken worden gevangen. Die hadden de eerste week alle slaplantjes opgegeten. Aan het eind van iedere les mochten de kinderen kruiden en eetbare bloemen proeven. Ze deden een speurtocht, de imker kwam vertellen over bijen en er werd natuurlijk onkruid gewied.

De laatste weken ging het hard en groeide alles voorspoedig. De tuintjes stonden vol met goudsbloemen, lente-uitjes en bieten. Maar het allerleukste is natuurlijk het oogsten.

De vrijwilligers kregen van de kinderen twee mappen met prachtige tekeningen over de belevenissen op de tuin. Met tassen boordevol gezonde oogst fietsten ze naar huis.

Onderwijs Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×