In de video wordt het thema van de EL-CID 204 bekend gemaakt.

Ook dit jaar weer mbo-studenten bij EL CID

Ruim 250 aankomende studenten van de mbo-instellingen mboRijnland, Leidse Instrumentenmakers School (LiS) en ROC Mondriaan doen volgende maand mee aan de EL CID in Leiden. Het gaat net als vorig jaar om één dag. Die is op donderdag 15 augustus.

De dag maakt deel uit van de EL CID introductieweek voor aankomend studenten in Leiden. De studenten maken dan kennis met hun studiegenoten, de stad en het studentenleven.

De deelname van de mbo-studenten was afgelopen jaar een succes. Toen deden honderd eerstejaars mbo-studenten voor het eerst mee aan deze EL CID-dag in Leiden. Leiden was de derde stad, na Leeuwarden en Utrecht, waar ook mbo-studenten meededen aan de introductieweek. “Zowel de mbo-studenten, de organisatie van EL CID als de gemeente Leiden waren enthousiast”, zegt de EL CID-organisatie die daarom ook dit jaar weer een mooie introductie wil verzorgen voor alle studenten, inclusief die van het mbo.

Ook de gemeente Leiden ondersteunt een gelijkwaardige benadering van alle studenten in Leiden. De mbo-studenten die vorig jaar meededen, voelden zich gezien en vonden dat ze erbij hoorden als startende studenten. Mede vanwege dit succes doet ROC Mondriaan dit jaar ook mee en is het aantal plekken voor deelnemende mbo-studenten verhoogd van 100 naar 250.

Mbo-studenten die 18 jaar of ouder zijn, kunnen zich dit jaar voor het eerst ook aanmelden als crew-lid. Ze helpen dan als vrijwilliger de hele week bij het op- en afbouwen en het draaiende houden van de evenementen. Als crew-lid krijgen studenten extra veel kans om veel nieuwe mensen te leren kennen en bijvoorbeeld een bar te bemensen. Ook krijgen de crewleden een basis-EHBO-cursus en een exclusief kijkje achter de schermen van het grootste studentenevenement in Leiden.

Daarnaast kunnen huidige mbo-studenten van mboRijnland, ROC Mondriaan en de LiS zich aanmelden als mentor. Mentoren begeleiden een groepje nieuwe studenten tijdens de EL CID-dag en zorgen ervoor dat ze zich welkom voelen in hun nieuwe studentenstad Leiden.

Programma
De EL CID-dag start bij mboRijnland op de locatie aan de Breestraat, waar de deelnemers worden ontvangen. Vervolgens wordt er samen geluncht in de Hortus botanicus. Na de lunch maken de deelnemers via een spel op een actieve manier kennis met de stad. Vervolgens verplaatsen alle studenten zich naar het Leids Eerstejaars Festival in Park Landskroon in Oegstgeest, waar informatie wordt gegeven over studie-, studenten- en sportverenigingen in Leiden.

Studenten van mbo, hbo en universiteit kunnen met elkaar genieten van diverse activiteiten en muziekoptredens. In de avond hebben de deelnemers de mogelijkheid om langs te gaan bij verschillende Leidse studentenverenigingen, waardoor ze een goed beeld krijgen van de mogelijkheden en het sociale leven in de stad.

Nieuwe mbo-studenten kunnen zich tot en met 31 juli aanmelden als deelnemer. Voor meer informatie over de aanmeldingsprocedure als vrijwilliger of mentor, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de EL CID.

Leiden Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×