Ultimate Frisbee wint aan populariteit

Vorig weekend organiseerde de Leidse Ultimate Frisbee vereniging Panic twee toernooien in Leiden. Ze werden afgewerkt op het terrein van Lightning Leiden waar ook de trainingen altijd plaatsvinden. Het jaarlijkse toernooi ‘Chemical Pleasures’ voor Ultimate Frisbee spelers vanuit heel Nederland en de Benelux en een Friends & Family toernooi voor alle vrienden, kennissen, collega’s en vrienden van Panic.

Ultimate Frisbee is een non-contact sport waarbij twee teams de frisbee overgooien totdat er wordt gescoord in de eind-zone aan het uiteinde van het veld van het andere team. Bijzonder is dat er geen scheidsrechter is: alle overtredingen worden door de spelers onderling opgelost. “Om dit goed te laten verlopen, wordt er een grote waarde gehecht aan de ’teamspirit’ wat grofweg de sportiviteit betekent”, vertelt een enthousiaste Emma Boom van Panic. “Daarom komen de teams na de wedstrijd ook even samen om te evalueren.” Vooral op minder serieuze toernooien wordt er achteraf nog een korte ‘spiritgame’ gespeeld om de teams met elkaar te laten lachen.

Chemical Pleasures was dit jaar voor de tweede keer een HAT toernooi. Dit betekent dat iedereen zich inschrijft als individuele speler. Vervolgens worden de teams op zo gelijk mogelijk niveau samengesteld. “En dat is meteen een mooie manier om nieuwe spelers te leren kennen”, zegt Boom die hoop dat de sport nog wat aan bekendheid zal winnen.

Bij het Friends & Family toernooi maken veel mensen op een leuke en ontspannende manier voor het eerst kennis met de sport. Boom: “Onder begeleiding van hun eigen Panic-contact. Toch waren ook de wedstrijden van deze newbees intensief en spannend en werd er achteraf een prijs uitgereikt aan het winnende team en het team met de beste spirit.”

  • Friends & Family
    Friends & Family
  • Chemical Pleasures
    Chemical Pleasures
  • Chemical Pleasures
    Chemical Pleasures

 

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×