Een voorbeeld van het type flat dat in Zoeterwoude wordt gerealiseerd. (Impressie: Fijn Wonen)

Nieuw appartementencomplex vervangt verouderde flat in Zoeterwoude

Woningcorporatie Rijnhart Wonen en Fijn Wonen, dat is een woonconcept van Van Wijnen, hebben een intentieovereenkomst gesloten voor het ontwerp en de bouw van 47 huurappartementen in een nieuwe flat aan de Kerklaan – Ambachtsherenweg in Zoeterwoude. Het bestaande flatgebouw is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De sloop van de huidige flat wordt naar verwachting vanaf september 2026 gestart.

De nieuwbouw bestaat uit een begane grond en drie verdiepingen. De 47 huurappartementen zijn verdeeld in verschillende prijsklassen. Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen denkt daarbij aan twee-, drie-, en vier-kamerappartementen. “Dan is er voor diverse inkomens een passende woonruimte beschikbaar.”

“In Zoeterwoude is een grote behoefte aan voldoende sociale en middenhuur woningen. We kijken ernaar uit om op deze locatie comfortabele appartementen terug te bouwen.” Met de nieuwbouw breidt Rijnhart Wonen de eigen woningvoorraad met elf appartementen uit.

Rijnhart Wonen en Fijn Wonen tekenen intentieovereenkomst voor de realisatie van 47 nieuwbouwappartementen aan de Kerklaan Ambachtsherenweg in Zoeterwoude. (Foto: Martijn Heemstra)

Fijn Wonen
De appartementen worden grotendeels vooraf geproduceerd en komen als losse elementen aan op de bouwlocatie. “Het is een nieuwe manier van bouwen waarbij de kwaliteit, variatie en betaalbaarheid gewaarborgd blijft, vertelt Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen. “Op de bouwlocatie zetten we deze onderdelen in elkaar en maken we de appartementen af. Hierdoor is de bouwtijd korter, hebben wij minder afval en CO2-uitstoot én beperken we overlast voor omwonenden.”

Sociaal plan
Het afgelopen jaar heeft Rijnhart Wonen al overlegd met de bewonerscommissie over de plannen. Ook de gemeente is daarbij betrokken. Samen met de bewonerscommissie werkt Rijnhart Wonen aan een sociaal plan dat alle rechten en plichten van de huurders vastlegt. Daarin staan afspraken over stadsvernieuwingsurgentie, verhuisvergoeding en de mogelijkheid tot terugkeer naar de nieuwbouw.

Bewonersbijeenkomst
Binnenkort ontvangen de bewoners een uitnodiging voor een bewonersavond. Daar krijgen ze meer informatie over het sociaal plan en kunnen ze het ontwerp van de nieuwe flat bekijken. Ook is er dan gelegenheid om vragen te stellen.

Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×