Trotse gezichten bij de diploma-uitreiking van BIRDS MBO 1 studenten. (Foto: Incluzio Leiden)

Vijfde groep BIRDS-studenten geslaagd

Bij mboRijnland in Leiden is het schooljaar afgesloten met het vieren van de successen van de vijfde groep BIRDS-studenten. Het gaat om vrouwen en moeders die hun land achtergelaten hebben en in Nederland een nieuw leven hebben opgebouwd.

“Een mooi voorbeeld hoe ver wilskracht en doorzettingsvermogen je kan brengen”, vindt participatiecoach BIRDS en Wijkleren Monique van Poeteren van Incluzio. “We feliciteren hen van harte namens alle partners van dit bijzondere Leidse onderwijsproject.” Tien van de geslaagden zetten in september hun opleiding voort met de mbo 2-opleiding ‘Helpende Zorg en Welzijn’.

Door de samenwerking tussen Incluzio, BuZz, mboRijnland en DZB Leiden gaan komend jaar twee nieuwe groepen van elk zestien leerlingen van start. “Daarmee kunnen we na vier jaar  wel vol trots zeggen dat BIRDS een groot succes is”, vindt Van Poeteren. BIRDS is een opleidingsproject in Leiden voor volwassenen van 27 jaar en ouder, die na hun inburgeringscursus werkloos zijn of een uitkering ontvangen.

Het programma biedt hen gratis opleiding, leermiddelen en intensieve begeleiding, met mogelijkheden om opgeleid te worden tot zorgmedewerker, winkelassistent of voor een baan in de kinderopvang. Bijna alle studenten studeren af en ongeveer 75 procent vindt een baan, vrijwilligerswerk of studeert verder.

 

Leiden Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×