Worthy de Jong was jarenlang vaste waarde in team van ZZ Leiden totdat hij overstap maakte naar 3x3 basketbal. (Archieffoto: Marja van Tilburg)

Worthy de Jong vlaggendrager in Parijs

Mr. ZZ Leiden Worthy de Jong is een van de vlaggendragers bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. Samen met handbalster Lois Abbingh. De Jong die jarenlang vaste waarde was in het Leidse basketbalteam maakte twee jaar geleden de overstap naar het 3×3 basketbal om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen.

Dat maakte chef de mission Pieter van den Hoogenband bekend. Voor het eerst in de geschiedenis van de Zomerspelen wordt dit evenement niet in een stadion gehouden, maar op en rondom de Seine.

Van den Hoogenband mocht een man en een vrouw aanwijzen om de Nederlandse driekleur te dragen. Voor Abbingh zijn het haar derde Olympische Spelen, Worthy de Jong maakt zijn debuut.

De openingsceremonie begint vrijdag 26 juli om 19.30 uur. In een botenparade met 94 boten over de Seine varen duizenden sporters mee in een zes kilometer lange boottocht. Eindpunt is het plein tegenover de Eiffeltoren.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×