In Oegstgeest werken JES en Okidoo samen en heet het programma Okidoo+/School ‘s cool. (Foto: PR)

Okidoo Oegstgeest slaat handen ineen met School’s cool

Okidoo is een samenwerking aangegaan met JES Rijnland voor het mentorprogramma School’s cool. Dit project richt zich op kinderen die de overstap maken naar het voortgezet onderwijs.

School’s cool-mentoren geven kinderen die extra aandacht kunnen gebruiken tijdens hun schoolcarrière een steuntje in de rug. “Die ondersteuning is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend”, zegt Marja Duiverman van Okidoo. De vrijwillige mentor bepaalt samen met de deelnemer en de betrokken ouders de leerdoelen waaraan de leerling wil werken en coacht deze bij de ontdekkingstocht naar talenten en interesses. Ook biedt de mentor een luisterend oor en helpt met leren plannen, omgaan met groepsdruk en de middelbare schoolkeuze.

JES Rijnland voert School’s cool uit in Leiden, Leiderdorp, Katwijk en Zoeterwoude. In Oegstgeest werken JES en Okidoo samen en heet het programma Okidoo+/School ‘s cool. Basisscholen kunnen deelnemers vanaf groep 7 en 8 aanmelden. De eerste jongeren zijn inmiddels aan een mentor gekoppeld; aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar druppelen binnen. De werving van mentoren gaat onder meer via Dorpskracht Oegstgeest. Nieuwe vrijwilligers die na de zomervakantie willen starten, zijn nu al welkom.

Donaties
Eind vorig jaar ontvingen Okidoo en JES een donatie van 15.000 euro van de Ronde Tafel Oegstgeest en ook nog eens 10.000 euro van de Rotary Clubs in de regio rond Oegstgeest-Leiden. Ook de gemeente Oegstgeest heeft subsidie toegekend. Met dit alles wordt het Okidoo+/School ‘s cool-project in Oegstgeest uitgevoerd.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Onderwijs Regio Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×