Voorschoten gaat subsidie verlenen voor activiteiten die de lokale economie ondersteunen. (Foto: Gemeente Voorschoten)

Voorschoten stelt subsidie beschikbaar voor lokale economische activiteiten

Lokale ondernemers en organisaties die dit jaar en volgend jaar activiteiten willen organiseren die de lokale economie van Voorschoten ondersteunen, kunnen daarvoor tot 1 oktober subsidie aanvragen bij de gemeente. Met de subsidie wil de gemeente vooral activiteiten stimuleren met Voorschotense kernwaarden als kwaliteit, cultuur en culinair.

De gemeenteraad van Voorschoten heeft de ‘Subsidieregeling ter stimulering van de lokale economie van Voorschoten 2024’ vastgesteld, waarmee de benodigde financiën beschikbaar werden gesteld. Wethouder Paul de Bruijn hoopt dat veel ondernemers gebruik gaan maken van de regeling. “Economische bedrijvigheid draagt bij aan het profileren van de gemeente, aantrekken van bezoekers, creëren van werkgelegenheid en aantrekkelijk zijn voor jonge, ambitieuze en talentvolle mensen.”

Voorwaarden
Om voor een gemeentelijke bijdrage in aanmerking te komen, moeten activiteiten bijdragen aan een of meer van zes vastgestelde criteria. In volgorde van prioriteit zijn dat: bevordering van ondernemerschap, bestrijding van leegstand, bevordering van de werkgelegenheid, het vergroten van de zichtbaarheid en het publieksbereik van recreatief aanbod in Voorschoten, innovatie en als laatste de bevordering van duurzaam ondernemen. De exacte voorwaarden en criteria staan op de website van de overheid: lokaleregelgeving.overheid.nl.

Subsidie aanvragen?
Aanvragen kan via het aanvraagformulier op de website van de gemeente. De inschrijftermijn sluit op 1 oktober 2024. Na deze datum worden de aanvragen beoordeeld. Vragen over de subsidie kunnen per mail worden gesteld aan economie@voorschoten.nl.

Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×