Het Walter & Kiers Trio speelde klassiekers in de kroeg. (Foto's: Emile van Aelst)

Leiden is massaal op vakantie, maar de thuisblijvers vermaken zich ook wel

Op de toeristen na is Leiden bijna uitgestorven. Geen duizenden fietsende studenten en scholieren kris kras door het centrum. Het is rustig op de markt, waar ook veel vaste marktkooplieden met vakantie zijn. De toeristen en de overgebleven Leidenaars bevolken met dit mooie weer wel massaal de terrassen.

De avonden zijn iets koeler, maar dat wordt weer goed gemaakt door de optredens in diverse kroegen. In Café de Plantage genoten de gasten bijvoorbeeld van een mooi optreden van het Walter & Kiers Trio. Saxofonist Wouter Kiers, bassist Jan Den Boer en gitarist/zanger Ron Walter speelden heerlijke klassiekers die het publiek even terugbrachten in de tijd.

Met eindelijk mooi weer is het duidelijk op en top genieten in de stad. De thuisblijvers slapen een beetje uit, pakken een terrasje en eten eventueel een hapje in de stad en als afsluiting ’s avonds genieten van lekkere muziek of een praatje in een kroeg. Met dit weer hoef je eigenlijk helemaal niet op vakantie en is in Leiden alles te vinden om er een fijne vakantie van te maken.

De Leidse terrassen zitten tijdens de mooie zomerdagen eindelijk vol.

Cultuur Economie Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×