(Foto: Sleutelstad)

Nacht van Ontdekkingen betovert Leiden

Het gebied rondom de Hortus botanicus Leiden, de Oude Sterrewacht, het Academiegebouw en PJ Vethgebouw verandert op zaterdag 14 september weer in een bruisend festivalterrein. De staat de Nacht van Ontdekkingen weer op het programma.

Tijdens het evenement kunnen de bezoekers weer kennis maken met beginnende makers, jonge onderzoekers en kunstenaars. Het festival belooft ook dit jaar weer een ontdekkingstocht te worden met een gevarieerd programma vol optredens, exposities, debatten, workshops en inspirerende lezingen. Een ding hebben alle onderdelen met elkaar gemeen: ze zijn allemaal gericht op de thema’s kunst en wetenschap.

Een bijzonder hoogtepunt van de avond is het werk van AUSGANG studio dat hun reeks objecten presenteert die de wezens van de toekomst uitbeelden, geïnspireerd door AI-gegenereerde beelden. “Deze kunstwerken dagen onze perceptie van de werkelijkheid en de rol van machines in ons leven uit”, aldus de organisatie.

Tickets voor het festival zijn inclusief toegang tot de officiële afterparty in Nobel, waar onder andere Lander & Adriaan zullen optreden.

Cultuur Leiden Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×