Worthy de Jong eerder tijdens deze Spelen (Beeld: Livestream NOS).

Parijs071: Hockeyers en 3x3 basketballers door naar halve finale

Zowel de hockeyheren als de 3×3 basketballers hebben zich zondagavond in Parijs weten te plaatsen voor de halve finales. Bij de hockeymannen deed Leiderdorper Jorrit Croon mee, bij de basketballers spelen oud ZZ-Leiden-spelers Worthy de Jong, Jan Driessen en Arvin Slagter.

De hockeyers speelden in de kwartfinale tegen angstgegner Australië, dat Nederland in eerdere olympische toernooien al een paar keer de baas was. Nu waren de rollen omgedraaid: Australië speelde fysiek hockey, maar Oranje creëerde meer kansen en – belangrijker – scoorde twee keer. Na de 2-0 zege wacht dinsdag in de halve finale Spanje. Eerder deze Spelen wist Nederland hen al te verslaan; het werd toen 5-3.

De Jong, Slagter en Driessen moesten samen met teamgenoot Dimeo van der Horst de Verenigde Staten verslaan om zich direct te plaatsen voor de halve finales, en dat lukte met groot gemak. Dankzij de vlotte dribbels van De Jong en succesvolle afstandsschoten van Slagter liepen de Nederlanders in hoog tempo uit tegen een verzwakt Amerikaans drietal. De eindscore was afgetekend: 21-6. De halve finale is maandagavond om 18.00 uur: Nederland speelt dan tegen Litouwen. De finale is later op de avond.

Leiden Leiderdorp Sport parijs071


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×