Worthy de Jong direct na het behalen van sensationeel basketbalgoud (Beeld: Livestream NOS).

Parijs071: Worthy de Jong schiet 3x3 basketballers naar historisch goud

Na een ware thriller heeft het Nederlandse 3×3-basketbalteam goud veroverd. In de finale won Nederland met 18-17 van Frankrijk. Een soort golden goal was nodig nadat er na de tien minuten officiële speeltijd een gelijke stand op het bord stond. Het is de allereerste medaille die Nederland in het basketbal behaalt. Worthy de Jong schoot in overtime de beslissende laatste twee punten er met een afstandsschot in.

De wedstrijd, op een kolkende Place de la Concorde, was ongekend spannend. Twee seconden voor het einde van de officiële speeltijd vertolkte de man die jaren bij ZZ Leiden speelde al een heldenrol door de gelijkmaker op het bord te zetten. In de overtime zou het team dat als eerste twee punten zou scoren zich Olympisch kampioen mogen noemen. Frankrijk opende het bal met een lay-up, maar direct erna haalde De Jong uit met zijn afstandsschot, goed voor twee punten.

De Jong, Jan Driessen, Arvin Slagter (ook beiden met een ZZ Leiden-verleden) en Dimeo van der Horst bezorgen TeamNL zo hun zevende goud.

Lees hier welke sporters uit de Leidse regio te zien zijn op de Olympische Spelen in Parijs.

Programma:
Dinsdag 6 augustus:  hockey/Jorrit Croon (halve finales)
Donderdag 8 augustus – hockey/Jorrit Croon (finale)
Vrijdag 9 augustus, 14.00 uur: wielrennen/Lisa van Belle (koppelkoers)

Leiden Sport parijs071


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×