(Foto: Gemeente Oegstgeest)

Oegstgeest gaat Boerhaaveplein opnieuw inrichten

Het Boerhaaveplein in Oegstgeest gaat op de schop. De gemeente wil het gebied vergroenen in het kader van de klimaatadaptatie. De werkzaamheden gaan naar verwachting in 2025 van start.

Het plein is momenteel erg versteend. Daardoor is het er op zonnige dagen vaak te warm en kan regenwater onvoldoende wegstromen. “In combinatie met een duurzame ruimtelijke inrichting zorgen we dat regenwater beter kan infiltreren in de grond en overtollig regenwater afgevoerd kan worden naar het Oegstgeester kanaal”, aldus de gemeente Oegstgeest.

Regenval
Dat is hard nodig, vindt de gemeente. Door de klimaatverandering zullen er vaker extreme weersomstandigheden voorkomen, waaronder hevige regenval. “En dat kan ons riool niet aan.” Naast het Boerhaaveplein wordt ook de nabijgelegen Queridolaan vergroend.

De gemeente heeft de landschapsarchitecten van Buro Lubbers eerder al opdracht gegeven om met een voorlopig plan te komen voor een nieuwe inrichting van het plein en de directe omgeving. Dat plan is nu klaar en wordt op 25 september toegelicht tijdens een presentatie in het gemeentehuis. Voor inwoners om 19.00 uur en voor ondernemers om 20.15 uur. Hierbij is ook ruimte voor opmerkingen en tips.

Op basis van de feedback uit de buurt komt het bureau dan met een tweede ontwerp. Dat wordt op 11 december toegelicht. In februari moeten de plannen definitief worden vastgesteld.

Aanvulling: In een eerdere versie van dit artikel stond aangegeven dat de informatiebijeenkomst op 11 september is. De gemeente heeft besloten dit te verplaatsen naar 25 september vanwege de avondvierdaagse.

 

Duurzaamheid Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×