Yvonne van Baaren en Jeroen Schrama vertellen over het Groen Gezond Gelukkig Festival. (Foto: Chris de Waard)

Trash dates, lachyoga en ecologisch tuinieren: Groen Gezond Gelukkig Festival

Het project ‘Groen, Gezond en Gelukkig‘ organiseert op zaterdag 24 augustus het Groen, Gezond en Gelukkig Festival. Bezoekers kunnen er deelnemen aan allerlei workshops, presentaties en activiteiten, die allemaal voortvloeien uit de overtuiging dat een lagere ecologische voetafdruk en een hogere kwaliteit van leven elkaar versterken.

Het Groen, Gezond en Gelukkig Festival vindt plaats op het terrein van circulair paviljoen The Field, naast station Leiden Centraal. Van 13.00 tot 23.00 uur hebben bezoekers de keuze uit allerlei bezigheden. Van biodanze en ecologisch tuinieren tot vrolijke meditatie en lachyoga.

Daarnaast komen er meerdere sprekers langs om het een en ander over duurzaamheid te vertellen en is er een oesterzwamkweker aanwezig die een rondleiding geeft op het terrein. Wie geïnteresseerd is, kan zich overigens ook inschrijven voor een zogenoemde trash date, waarbij mensen in tweetallen zwerfvuil oprapen en zo met elkaar in contact komen. De avond eindigt met een dansfeestje.

Jeroen Schrama en Yvonne van Baaren in gesprek met Sleutelstad-verslaggever Felix Straatsma over het Groen, Gezond en Gelukkig Festival.

Volgens Yvonne van Baaren, samen met Jeroen Schrama medeoprichter van het project, zitten het nut en de originaliteit van het festival zowel in de combinatie van duurzaamheid én gezondheid als in de focus op leefstijl. “Heel veel duurzaamheidsinitiatieven gaan over innovatie, en hoe je als bedrijf kunt verduurzamen, maar er wordt veel minder gekeken naar wat je gewoon zelf kunt doen, waar je zelf stappen in kunt maken. En dat geldt ook voor je gezondheid.”

De bedoeling van het Groen, Gezond en Gelukkig Festival is om mensen op een hele laagdrempelige manier te inspireren om hun leefstijl aan te passen en zo hun ecologische voetafdruk te verlagen. “Mensen die stappen maken en daar zelf heel blij van worden, dat zijn natuurlijk de beste ambassadeurs. Als zo iemand daar wat over vertelt, denkt de omgeving misschien wel: hé, dat vind ik ook leuk. Dat is veel fijner dan wanneer iemand zegt: ‘Ik doe dit voor het klimaat, want dat is beter voor het milieu, en jij moet het ook doen.’ Zo’n belerend vingertje hoort totaal niet bij dit festival. We benaderen het op een hele positieve manier.”

Duurzaamheid Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×