De Leidse Lisa van Belle pakt samen met Maike van der Duin brons op de Olympische Spelen. (Selfie: Lisa van Belle)

Parijs071: Swift-renster Lisa van Belle grijpt brons in koppelkoers

Een verrassende medaille met een Leids tintje aan het eind van de Olympische Spelen: baanwielrenster Lisa van Belle pakte samen met Maike van der Duin brons in de koppelkoers. Van Belle is lid van de Leidse wielervereniging Swift.

De koppelkoers of madison is een baanonderdeel waarbij twee renners elkaar gedurende 120 ronden continu aflossen en onderweg door middel van tussensprints zoveel mogelijk punten proberen te halen. Het peloton een rondje dubbelen levert zelfs twintig punten op en dat lukte het Nederlandse koppel halverwege de wedstrijd. De twintigjarige Van Belle – zus van Visma-LeaseBike-renner Loe – en Van der Duin reden pas één keer eerder samen dit onderdeel waar ervaring doorgaans een doorslaggevende factor is.

Des te verrassender dus dat het tweetal slechts het Italiaanse en Britse team boven zich hoefde te dulden en met brons aan de haal ging. Na successen in het roeien, basketbal en hockey is dit de zevende medaille voor een sporter uit de regio deze Olympische Spelen. Daar blijft het ook bij; er komen geen sporters uit Leiden en omstreken meer in actie deze Olympiade.

Leiden Regio Sport parijs071


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×