Baanderij Triathlon Leiderdorp. (Foto: Emile van Aelst)

Zondag 30e editie Triathlon Leiderdorp: 'Steeds groter en professioneler'

De Baanderij Triathlon Leiderdorp viert komend weekend de 30e editie. Zondag staan 648 atleten aan de start om te zwemmen, te fietsen en hard te lopen. En daarmee is het Leiderdorpse sportevenement weer helemaal vol.

De Leiderdorpse triatlon begon dertig jaar gelden in De Bloemerd. Er waren zo’n 150 deelnemers en het fietsparcours was nog niet afgezet. Toen werd er nog op fietspaden gereden en was de wedstrijd gewoon onderdeel van het verkeer. “Maar dat gaat met deze aantallen en de huidige tijd niet meer”, zegt organisator Jeroen Fakkeldij. Tegenwoordig wordt de N445 afgezet. “Dat is voor de deelnemers ook een heel andere beleving. Want wanneer fiets je nou midden op de provinciale weg?”

Nieuw dit jaar zijn de LED-schermen bij de finish waarop de rondetijden worden getoond. Zo kan het publiek de hele wedstrijd goed volgen, ook als de fietsers zich in de polder bevinden. Fakkeldij organiseert de triatlon voor de tiende keer. Of hij een beetje sentimenteel wordt van de 30e editie? Dat niet, maar trots zeker wel. “Het wordt allemaal steeds groter en professioneler. We kunnen gewoon niet verder meer groeien.”

In de middag wordt zondag de 1e divisiewedstrijd gehouden, onderdeel van de landelijke competitie op het een na hoogste niveau van Nederland. Fakkeldij noemt het als een van de onderdelen waar mensen goed kennis kunnen maken met de sport. “Dat wordt spektakel. Zowel het niveau van de atleten als de wedstrijdopzet is erg leuk om naar te kijken.” Een andere publiekstrekker is Marnix Franke uit Oegstgeest. Hij won in juli nog de Ironman in het Zwitserse Thun en maakt ook nu weer kans op eremetaal.

Verkeershinder
Verkeer moet zowel op de weg als op het water zondag rekening houden met omleidingen. De N445 richting Roelofarendsveen is afgezet. Verkeer moet omrijden via Oud Ade of de snelweg. Verkeer richting De Kaag ondervindt op de Zijldijk hinder. Ook de weg over het water van Leiden naar De Kaag is op verschillende momenten afgesloten. Alle omleidingen en afsluitingen staan aangegeven met borden.

Programma zondag 18 augustus:
8.30 uur start 1/3e triathlon (1.4 km zwemmen, 60 km fietsen en 14 km lopen)
9.00 uur standaard afstand (1.5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen)
11.15 uur start sprintafstand (0.75 km zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen)
12.45 uur start 1e divisie sprint dames
14.15 uur start 1e divisie sprint heren
16.00 uur einde evenement

 De wedstrijdlocatie is winkelboulevard ‘De Baanderij’ aan de Zijlbaan in Leiderdorp.

Leiderdorp Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×