Aan het Steenschuur werden eerder al parkeerplaatsen opgeheven aan een kant van het water. (Foto: Chris de Waard)

Centrum van Leiden weer wat autoluwer

De Leidse gemeenteraad heeft het stadsbestuur opgeroepen om werk te blijven maken van het verder autoluw maken van de binnenstad. Op basis van metingen zouden er nog eens tachtig parkeerplekken kunnen vervallen.

Dat door het opheffen van parkeerplekken de parkeerdruk toeneemt, wordt daarbij op de koop toegenomen. Die mag van een raadsmeerderheid toenemen tot 95 procent. Nu is dat 90 procent. “We moeten ons met ambitie in blijven zetten voor een zo autoluw mogelijke binnenstad vinden de Partij van de Arbeid, GroenLinks en Studenten voor Leiden.

Volgens de raadsleden kan de parkeerdruk verder omhoog, omdat uit onderzoek  van het college is gebleken dat er in de avonduren minder autoverkeer op straat is. Daardoor heeft het normale verkeer minder last van zoekverkeer. Dat neemt namelijk wel toe als het aantal plekken afneemt. “Een kleine verhoging van de maximale parkeerdruk naar 95 procent in de avonduren betekent dat er dan meer ruimte ontstaan om de openbare ruimte anders in te richten”, aldus de politiek

Die vrijgekomen ruimte wil de raad gebruiken om stoepen obstakelvrij te maken, de binnenstad verder te vergroenen en ruimte te bieden aan wensen van bewoners en ondernemers. “Het verbeteren van de leefbaarheid en de toegankelijkheid van de binnenstad rechtvaardigt volgens een meerderheid van de gemeenteraad het verhogen van de parkeerdruk in de binnenstad in de avonduren.

Leiden Politiek Autoluwe Binnenstad


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×