(Foto: ZZ Leiden)

Brad Greene nieuwe speler ZZ Leiden

ZZ Leiden heeft een contract gesloten met basketballer Brad Greene. De 26-jarige center tekent in eerste instantie voor één seizoen bij de Leidse club.

De Amerikaan Greene startte zijn carrière als basketballer aan de universiteit UC Irvine in Californië. Daar speelde hij vijf seizoenen, totdat hij in 2021 naar Europa vertrok, alwaar hij eerst in Duitsland en later in Oostenrijk en Groot-Brittanië speelde.

Coach Doug Spradley is blij met de komst van Greene naar de landskampioen. “We hebben Brad in de afgelopen jaren gevolgd. We moesten onder andere onze rebound verbeteren. Kijkend wat Brad de afgelopen jaren heeft laten zien op het gebied van rebounding, en ook qua gescoorde punten, denk ik dat we een solide speler krijgen, die past in de manier waarop wij willen spelen.”

Nieuwe spelers
De club heeft inmiddels negen spelers vastgelegd voor het komende seizoen. Dat zijn Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Jibbe Sicking, José Dimitri Maconda, Jordan Davis, Patrick Cartier, Tajinder ‘TJ’ Lall, Aaron Cook en dus Brad Greene.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball was al een tijdje op zoek naar nieuwe spelers, nadat drie belangrijke spelers voor het team vertrokken naar andere clubs.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×