(Foto's: Stichting Spuit 41)

Brandweermuseum organiseert weer 112-dag in Voorschoten

De tweede editie van de Voorschotense 112-dag staat voor de deur. De jeugd kan zich op zaterdag 24 augustus van 12.00 tot 16.00 uur vergapen aan politie-, ambulance- en  brandweermaterieel.

Er is voor de kinderen van alles te doen. Zo kunnen ze in de ambulance kijken en zien wat er allemaal in en op de voertuigen zit. Ook is er een reanimatiepomp waarop de kinderen zelf  kunnen oefenen en ze kunnen zien hoe de Lucas werkt. Ook mogen de kinderen even op de brancard gaan liggen. Op het veld zijn spelletjes en kunnen de kinderen onder begeleiding zelfs spuiten met een brandweerslang. Daarbij kan je nat en vies worden, dus daar moeten de ouders wel rekening mee houden. Sam de brandweerman heeft ook beloofd om te komen, dus een selfie met hem mag niet ontbreken.

De brandweer van Voorschoten komt met het allernieuwste voertuig naar de 112-dag. Dat blusvoertuig is pas een paar maanden in gebruik. De afdeling Brand Veilig Leven heeft een stand ingericht als slaapkamer. Daar mogen kinderen de brandgevaren zoeken om te leren waar het gevaar schuilt. Er is ook een container die rook simuleert en waarin je de uitgang moet vinden. De antieke brandweerwagen van het museum, Spuit 41, is ook aanwezig en kan ook uitgebreid bekeken worden.

De politie hoort natuurlijk ook bij de hulpdiensten en is ook aanwezig. Met een bus van de Mobiele Eenheid (ME), een arrestantenbus, een politiemotor en een politiefiets. Er loopt ook een boef rond waar de kinderen een praatje mee kunnen maken. Verder zijn er kostuums waarmee iedereen zich kan verkleden als een echte agent.

Tenslotte zijn er ijsjes bij de ijsvereniging, een kraam waar je een gratis portie poffertjes mag halen en een partytent waar kinderen zich kunnen laten schminken. “Wees er vroeg bij, want vorig jaar was het megadruk”, zegt Jos van den Berg namens de organisatie. “En als je nog energie over hebt, is er ook nog een springkussen.”

De dag wordt georganiseerd door de stichting ‘Spuit 41’ en brandweermuseum Voorschoten samen met een aantal sponsoren waaronder stichting Katapult.

112 Sleutelstad Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×