(Foto: Chris de Waard)

Derde editie Pasar Leiden in het Pesthuis Leiden

De zomervakantie wordt dit jaar in Leiden afgesloten met de derde editie van Pasar Leiden. Dit keer niet op het Lammermarktplein, maar op het binnenplein en in enkele zalen van Het Pesthuis. Om het evenement jaarlijks terug te kunnen laten keren, vraagt de organisatie voortaan een bijdrage van 2,00 euro per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar blijft de entree gratis.

“De afgelopen jaren hebben we het enthousiasme zien groeien en met 7.000 bezoekers vorig jaar vonden we dat het tijd was voor vernieuwing. We wilden graag het programma verdiepen en meer ruimte geven. Met aparte ruimtes voor kinderactiviteiten, cultureel inhoudelijke activiteiten en muziek hopen we de bezoeker een nog mooiere dag te kunnen bezorgen”, zegt Pasar Leiden oprichter Laurie Simon.

Ambassade
In samenwerking met de Indonesische ambassade is er dit jaar een cultureel programma. Naast allerlei Indische en Indonesische gerechten is er daarom ook een programma met verschillende optredens. Zo treedt dansgroep Wahana Budaya Nusantara op en verzorgt ook de The Rockschool Leiden enkele optredens. Ook zijn er voordrachten en zelfs een massagesalon van Ibu Pitjit Julia.

De deelnemende kramen en partners komen grotendeels uit Leiden. Onder andere Sumatra House, Toko Bu Dewi en Lemper Girl hebben een standje, maar er zijn ook nieuwkomers, zoals Warung Enak-Enak.

Lotje
Kinderen kunnen bij de Pasar Leiden de hele dag gratis spelen, knutselen en schminken in een speciale Kids corner. Ook is er een (voor)leeshoek, waarin de avonturen van Lotje  worden voorgelezen. Vliegerkoning meneer Rubens Agaatsz is aanwezig met tal van handgemaakte vliegers.

“Met de Pasar Leiden hebben we ook een doel voor ogen”, vertelt Simon. “We willen echt de verbinding tussen de stad Leiden en haar Indo-gemeenschap versterken en die band ook voor de komende generaties behouden.”

De Pasar Leiden vindt plaats op zaterdag 31 augustus 2024 van 12.00 tot 22.00 uur.

Advertentie

Cultuur Economie Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×