Handhaver Daphne op zoek naar de verloren sleutelbos. (Foto: Instagram @handhaverdaphne)

Handhaver Daphne en wijkboa Amy vissen sleutelbos uit vuilcontainer

Als het even tegenzit is de redding soms nabij. Zaterdag bijvoorbeeld. Toen kregen wijkboa Amy en handhaver Daphne het verzoek te helpen bij een gevalletje ‘sleutelbos samen met een vuilniszak weggegooid in de vuilcontainer’.

“Bij een ondergrondse container in de Evertsenstraat in de Leidse Zeeheldenbuurt stond een jongedame die tijdens het weggooien van een afvalzak haar sleutels per ongeluk losliet en deze samen met de afvalzak in de ondergrondse container deponeerde”, vertelt handhaver Daphne. Na de situatie beoordeeld te hebben werd besloten de calamiteitendienst te bellen. “Helaas konden zij pas een dag later in actie komen en dat zou ook nog heel wat geld kosten.”

Magneetvissen
“Dan gaan we zelf maar aan de slag”, besloten de dames. Liggend op de grond en half hangend in de vuilcontainer liep een eerste poging met een bezem op niets uit. “Voor de tweede poging hebben we een enterhaak of werphaak uit het dienstvoertuig gehaald. Daarmee konden wij de vuilniszak uit de container tillen”, zegt Daphne. “Helaas bleek de sleutelbos daar niet in te zitten.” Die lag onbereikbaar helemaal onderin de ondergrondse container.

Een derde poging had meer succes. “We hebben bij een bergingsbedrijf een magneet geleend. Hiermee hebben we de sleutelbos uit de container gevist”, glundert Daphne na. De onfortuinlijk jonge dame liet van blijdschap en dank een traantje, besluit Daphne het verhaal van de dag.

(Beeld: Instagram @handhaverdaphne)

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×