(Foto: ZZ Leiden Basketball)

Stan van den Elzen werkt bij ZZ Leiden aan zijn herstel

Aan het eind van afgelopen seizoen liep het contract van Stan van den Elzen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball af. Voor de 24-jarige forward eindigde het seizoen in praktijk echter al in december 2023, vanwege een ernstige knieblessure. In januari is hij hieraan geopereerd. Van den Elzen is momenteel hard bezig om te herstellen, zodat hij weer bij het vlaggenschip
van Zorg en Zekerheid Leiden aan kan sluiten.

“We hopen dat hij in november helemaal hersteld zal zijn”, zegt voorzitter Marcel Verburg van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Stan van den Elzen was in zijn tweede seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball goed bezig. Hij durfde meer dan het seizoen daarvoor en was ook geregeld topscorer van de ploeg. Toen hij in december wegviel, had hij er zestien wedstrijden op zitten. Daarin was hij gemiddeld goed voor 11.0 punten, 1.3 rake driepunters, 2.6 rebounds, 3.2 assists en 1.3 steals per wedstrijd.

“Na een zwaar jaar voelt het goed en vertrouwd om bij coach en staf terug te keren”, reageert Van den Elzen zelf. “Ik heb me vanaf het begin heel erg thuis gevoeld in Leiden en kijk er naar uit om weer op het veld te staan voor de fans. Zij hebben me ook tijdens mijn blessure onvoorwaardelijk gesteund. Het herstel na mijn blessure en operatie verloopt goed en volgens planning.”

Ook coach Doug Spradley hoopt dat Van den Elzen weer snel kan aansluiten. “Voor zijn blessure was Stan in mijn ogen een van de beste Nederlandse spelers in de competitie. We geven hem de tijd om volledig te herstellen, zodat hij zijn vorm van voor zijn blessure weer kan bereiken. Het zal nog wel even duren, maar ik ben blij dat hij behouden blijft voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.”

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball telt momenteel negen spelers: Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Jibbe Sicking, José Dimitri Maconda, Jordan Davis, Patrick Cartier, Tajinder ‘TJ’ Lall, Aaron Cook en Brad Greene. Hopelijk kan Stan van den Elzen binnenkort weer aan de selectie worden toegevoegd. In de komende dagen wordt de selectie verder aangevuld.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×