LRRC-leden bij hun favoriete wedstrijd de Berenloop. (Foto: Rob van Heijster)

Leiden Road Runners organiseren workshop blessurepreventie

Een blessure is het schrikbeeld van iedere sporter en dat geldt zeker ook voor de leden van de Leiden Road Runners Club (LRRC). “Stel, je hebt je zinnen gezet op een leuke wedstrijd. Samen met je trainer heb je een goed schema opgesteld en het lukt je al weken je daar aan te houden. En dat zie je in je resultaten: die langere afstand of dat hogere tempo komt steeds meer in zicht”, vertelt bestuurslid Rob van Heijster van de LRRC beeldend.

“En dan voel je op een dag een pijntje, dus je gaat dit keer maar wat korter trainen. Thuis gekomen blijkt het pijntje erger te worden in plaats van over te gaan. Je hebt een blessure en trainen wordt rusten. Die wedstrijd kun je dit jaar dus wel vergeten.”

Zover hoeft het echter lang niet in alle gevallen te komen. Er is heel veel bekend over het ontstaan van blessures, maar zeker ook over het voorkomen ervan. “We hebben onze sponsor SMC Rijnland, specialist in sportmedisch advies en begeleiding, bereid gevonden om in een blessurepreventie workshop uit te leggen hoe blessures voorkomen kunnen worden en hoe je zo optimaal mogelijk naar een topprestatie toewerkt.”

De workshop is een van de vele activiteiten die de Leiden Road Runners Club dit jaar in het kader van het zevende lustrum organiseren. Bij alle activiteiten wordt ook geld opgehaald voor de goede doelen van de club. Dat zijn Huize Oud Bijdorp, Het Gouden Hart Leiden en VTV Leiden.

De blessurepreventie workshop wordt gehouden op donderdag 26 september om 20.30 uur in het clubgebouw van de Leiden Road Runners Club aan de Voorschotenseweg 8D in Leiden. De workshop is voor zowel leden als niet-leden toegankelijk. Er wordt een bijdrage van 5,00 euro gevraagd die geheel ten goede komt aan de genoemde goede doelen.
Opgeven kan via een mailtje aan pr@lrrc.nl.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×