(Foto: ZZ Leiden Basketball)

Duko Bos opnieuw in actie voor ZZ Leiden Basketball

Duko Bos komt ook dit seizoen in actie voor de landskampioen basketbal. De 22-jarige forward heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract bij ZZ Leiden. Dat laat het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball weten.

Duko Bos draaide in het seizoen 2022-2023 al mee bij het vlaggenschip van ZZ Leiden. Het bleef toen bij veel leren en een paar minuten actie in wedstrijden die in feite al gespeeld waren. Afgelopen seizoen werd Bos vaker ingezet. Dat had mede te maken met het grote aantal blessures.

Vooral na de jaarwisseling was Bos onderdeel van de vaste rotatie. In 24 wedstrijden kreeg de 1.95 meter lange forward 237 minuten toebedeeld. Daarin was hij in totaal goed voor 50 punten, 6 driepunters, 20 rebounds, 11 assists, 9 steals en 2 blocks. Zijn beste wedstrijd speelde hij op 10 januari tegen Niners Chemnitz, de latere winnaar van de FIBA Europe Cup. Bos tekende in 24 minuten voor 7 punten (2 dunks) en 5 steals.

Bos kijkt er naar uit om nog een jaar te spelen voor de club waar hij als kind al fan van was. “Het is een eer om een bijdrage te mogen leveren aan de mooiste club van Nederland. Ik hoop dat het andere jonge spelers inspireert om het beste uit zichzelf te halen, zodat we in de toekomst nog meer Leidse spelers zien bij het eerste team. Ik verwacht ook dit jaar veel te leren, maar vooral ook om met het team een mooi seizoen te kunnen spelen.”

Coach Doug Spradley juicht het toe dat opnieuw een speler van het team van afgelopen seizoen behouden blijft voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “Duko toonde vorig jaar dat hij veelbelovend is. Of het nu in een wedstrijd is of op de training, hij werkt altijd hard. Je kunt er altijd van uitgaan dat hij er zal zijn en zijn best zal doen. Dit is een nieuwe kans voor hem. Hopelijk kan hij daarvan profiteren.”

Bos werd afgelopen januari nog tot speler van de maand gekozen door de fans van ZZ Leiden. Die verkiezing wordt elke maand georganiseerd door supportersvereniging De Blauwe Brigade.

Met het vastleggen van Duko Bos telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball momenteel tien spelers: Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Jibbe Sicking, José Dimitri Maconda, Jordan Davis, Patrick Cartier, Tajinder ‘TJ’ Lall, Aaron Cook, Brad Greene en Duko Bos. Hopelijk kan Stan van den Elzen binnenkort weer aan de selectie worden toegevoegd. In de komende dagen wordt de selectie verder aangevuld.

Advertentie

Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×