Het collectief wil hiermee aandacht vragen voor de druk waar docenten tijdens hun werk mee te maken krijgen. (Foto: Studio Moio, Video: Jan Frensen)

Lijken in Leidse straten vragen aandacht voor druk docenten

Leiden lijkt donderdag een flink slagveld. Door het centrum heen zijn op bekende plekken met krijt aangebrachte silhouetten zichtbaar. Het zijn door jeugdinitiatief Studio Moio aangebrachte plaats delicten. Het collectief wil hiermee aandacht vragen voor de druk waar docenten tijdens hun werk mee te maken krijgen.

“Er vallen teveel leraren uit door te hoge werkdruk en teveel regels”, aldus Ellen van Iterson. “En er is ook een groot lerarentekort.” Met de actie wil het collectief aandacht vragen voor de problemen waar leraren mee te maken hebben. “Bewustzijn creëren is de eerste stap naar verandering”, aldus Van Iterson.

Herkenbaar
Vorige week vroeg Studio Moio ook al aandacht voor het probleem. Toen werden goede herinneringen aan docenten op straat gekrijt. De actie van donderdag is door de getekende lijken urgenter en krijgt van passanten ook de nodige aandacht. Een langslopende toerist blijkt docent te zijn. “Heel herkenbaar”, aldus de Engelssprekende man.

Naast bewustzijn creëren hopen de jongeren ook dat mensen een ticket kopen voor de voorstelling MOED van het PS theater. In deze voorstelling vertelt docent Mahfoud Mokaddem over de druk waar hij als docent in zijn werk mee te maken krijgt. Het optreden gaat 24 augustus in première en is tot en met 15 september te bezoeken in het Pesthuis.

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×