Iedereen die nog rode of witte stoffen heeft liggen kan deze inleveren bij de Huizen van de Buurt van Incluzio. (Foto: 3 October Vereeniging)

Inzameling voor duurzame rood-witte versiering Leidens Ontzet

In de aanloop naar het 450-jarige jubileum van Leidens Ontzet, roept de 3 October Vereeniging Leidenaren op om bij te dragen aan unieke duurzame rood-witte versiering voor de stad. Daarom wordt iedereen opgeroepen rode en witte stoffen in te zamelen, zoals oude lakens, tafelkleden en ander textiel. Deze stoffen zullen door bewoners van verzorgingshuizen worden  omgetoverd tot feestelijke vlaggen en decoraties, zodat Leiden in aanloop naar Leidens Ontzet extra stralend in het rood en wit gehuld zal zijn.

Inzamelen
De stoffen die Leidenaren hebben verzameld, kunnen tot uiterlijk vrijdag 30 augustus worden ingeleverd bij de Huizen van de Buurt van Incluzio, waar een mand klaarstaat voor de stoffen.
Daarnaast zijn ook basisschoolleerlingen actief betrokken bij het inzamelen van stoffen op hun scholen. De stoffen worden vermaakt tot slingers en andere decoraties, die vervolgens gratis worden verspreid in de stad.

Samen de stad versieren
Het verzamelen, vermaken en versieren van de stad is een gezamenlijk initiatief van de 3 October Vereeniging, Groenoord Zorgt, Topaz, Incluzio en de DZB. “Door samen te werken en onze krachten te bundelen, zorgen we ervoor dat heel Leiden betrokken wordt bij het Feest der Feesten”, vertelt Youri Hagemann, commissaris van de Jubileumcommissie van de 3 October Vereeniging. “We hopen dat zoveel mogelijk Leidenaren stoffen inzamelen, zodat we de stad voor dit bijzondere jubileum zo duurzaam mogelijk rood-wit kunnen kleuren.”

Het inzamelen en vermaken van de stoffen is onderdeel van de Versierd, Verleid, Ontzet!-campagne van de 3 October Vereeniging. Met deze campagne wil de Vereeniging de stad zo rood-wit mogelijk kleuren. De komende tijd worden meer initiatieven onthuld die bijdragen aan het versieren van de stad.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×