Jeugdspelers Loek van Zeil, Marko Zivkovic, Savior Melfor en Wamba Ngouateu completeren de selectie van ZZ Leiden. Marko Zivkovic ontbreekt op de foto. (Foto: PR)

Jeugdspelers completeren selectie Zorg en Zekerheid Leiden Basketball

ZZ Leiden Basketball heeft de selectie voor aankomend seizoen rond. De technische staf heeft een viertal spelers geselecteerd dat met de selectie mee gaat trainen en met regelmaat wordt ingezet bij de wedstrijden. Het gaat om jeugdspelers Loek van Zeil, Marko Zivkovic, Savior Melfor en Wamba Ngouateu.

Het viertal is bij de selectie gehaald om de jeugdopleiding beter aan te laten sluiten bij de hoofdmacht. Door meer te trainen, en met betere spelers, krijgen jonge talenten de kans om zich verder te ontwikkelen. Het viertal zal ook minuten gaan maken in het tweede team, dat in de promotiedivisie uitkomt.

Van Zeil en Melfor
Loek van Zeil (geboren 9 februari 2006) maakte afgelopen seizoen al zijn opwachting bij het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 1.85 meter lange spelverdeler verscheen in vier wedstrijden voor een paar minuten binnen de lijnen. De voormalige jeugdinternational speelde daarnaast in de U19 van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Dat laatste geldt ook voor Savior Melfor (geboren 12 februari 2005). De 1.92 meter lange shooting guard trainde afgelopen seizoen ook al regelmatig mee met het eerste team, maar kwam
nog niet in de wedstrijdselectie voor. Het is zijn doel om daar dit seizoen verandering in aan te brengen.

Zivkovic  en Ngouateu
Marko Zivkovic (geboren 17 februari 2004) kwam onlangs voor Nederland uit op het EK U20 in de B-divisie. De 2.06 meter lange center kwam in 2019 van The Jumpers uit Den Haag over naar het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De afgelopen twee seizoenen was Zivkovic in Servië actief voor OKK Beograd. Wamba Ngouateu (geboren 10 januari 2006) heeft ook al internationale ervaring. Zowel in 2023 als in 2024 kwam de 1.98 meter lange forward namens Nederland uit op het EK U18 in de B-divisie. In de laatste campagne kwamen de kwaliteiten van de jeugdspeler van de Orange Lions Academy goed tot uiting. Twee keer kwam hij door met 11 punten en 9 rebounds, in een andere wedstrijd was Ngouateu goed voor 8 punten en 8 assists. In 2023 kreeg Ngouateu, wiens basketbalroots bij UBALL Utrecht liggen, een invitatie voor het Euroleague Adidas Next Generation Tournament.

Promotiedivisieteam
Coach Doug Spradley is blij met een groep talentvolle jonge spelers die in kunnen stappen en het team kunnen helpen op de training. ‘We geven die jongens een kans om te ervaren hoe het is om op dit niveau te spelen. Het spreekt voor de club dat we dit soort spelers beginnen voort te brengen. Zij zullen uiteindelijk de volgende stap moeten zetten en vanuit het promotiedivisieteam doorstromen naar het professionele team.”

Dat is volgens Spradley weliswaar een lange weg, maar ook afgelopen seizoen was er al verbetering zichtbaar van de jonge spelers van vorig jaar en het jaar daarvoor. “Zeker toen ze de kans kregen om mee te trainen en af en toe te spelen. Ik ben er trots op dat we deze jonge spelers kunnen integreren. Het helpt ons op de training doordat we nu genoeg spelers hebben en kunnen roteren. Ze doen hun best en blijven zich verbeteren. Dat is ook alles wat we van hen kunnen vragen.”

Veertien
De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball telt nu veertien spelers: Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Jibbe Sicking, José Dimitri Maconda, Jordan Davis, Patrick Cartier, Tajinder ‘TJ’ Lall, Aaron Cook, Brad Greene, Duko Bos, Loek van Zeil, Marko Zivkovic, Savior Melfor en Wamba Ngouateu. Het is de bedoeling dat de van een blessure herstellende Stan van den Elzen binnenkort ook nog aan de selectie kan worden toegevoegd.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×