(Archieffoto: Marja van Tilburg)

Oefenduel: ZZ Leiden te sterk voor Landstede Hammers Zwolle

De oefenwedstrijd zonder publiek die Zorg en Zekerheid Leiden zaterdagavond in Sportcomplex 1574 afwerkte tegen Landstede Hammers uit Zwolle is in het voordeel van de thuisploeg beslist. De nog niet complete Leidse formatie won het duel na een ruststand van 36-29 met 79-57.

Hoewel ZZ Leiden de wedstrijd sterk opende, nam Landstede Hammers aanvankelijk de lead. De Zwolse formatie pakte onder leiding van Amerikaan Quincy Anderson een 6-13 voorsprong. Toch sloot Zorg en Zekerheid Leiden het eerste kwart met een voorsprong af: 19-17. In het tweede kwart bleef het verschil tussen beide ploegen klein. Pas vlak voor rust sloeg Zorg en Zekerheid Leiden een gaatje: 36-29.

Na de pauze maakten de Leidenaren snel een einde aan de spanning. De Leidse verdediging stond goed, waardoor Landstede Hammers zelden tot makkelijke scores kwam. Zorg en Zekerheid Leiden verdedigde fel en kwam ook snel uit. Het derde kwart eindigde met 57-43. Ook in het vierde kwart voerde Zorg en Zekerheid Leiden de boventoon. Via 70-48, de grootste voorsprong tot vlak voor tijd, liep de Leidse formatie door naar een 79-57 overwinning.

“Dit was een goede training. Lang niet alles ging goed, maar we zijn ook pas een week als team aan het trainen. Hier kunnen we op voortborduren. Op naar de volgende wedstrijd”, blikte coach Doug Spradley na afloop terug op het resultaat van het eerste oefenduel.

Woensdag 11 september is de eerste officiële thuiswedstrijd van ZZ Leiden. “En dat gaat dan ook meteen om een prijs”, meldt bestuurslid Ramses Braakman. “De supercupwedstrijd tegen Heroes Den Bosch. En dat belooft een bijzondere happening te worden.”