(Foto's: Henk Jan Kerkhoff)

Regionale successen bij nationale Marathon Inline Cup

In het Gelderse Oldebroek heeft Patricia Koot de eindzege in de nationale Marathon Inline Cup veiliggesteld. De Sassenheimse, lid van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) maar uitkomende voor het commerciële inlineskateteam HABOVO, had in de finalewedstrijd genoeg aan de vijfde plaats om de cup in ontvangst te nemen.

In de pelotonssprint om de vierde plaats klopte Koot haar laatste overgebleven concurrente om de competitiewinst Sofia Schilder op de streep. Met in totaal 186,1 punten kroonde Patricia Koot zich zo tot cupwinnares. Schilder eindigde op 26,1 punten als tweede, Amber van der Meijden completeerde het eindpodium op de derde plaats.

Lianne van Loon, twee weken terug nog winnares van de World Inline Cup in het Chinese Harbin, soleerde in Oldebroek naar de dagoverwinning.

De KNSB Marathon Inline Cup is een competitie over zes marathons verspreid door het land. Het skeelerpeloton kwam in actie in Nijeveen, Haaksbergen, Hallum, Nijelamer en vorige week in Heerhugowaard voordat zaterdag in Oldebroek de finale was.

Zuid-Hollands kampioen
Eerder op de dag won clubgenoot Vincent Meulmeester voor het derde jaar op rij het Zuid-Hollands Kampioenschap inlineskaten. De Leidse skeeleraar van de Warmondse IJs- en Skeelerclub won alle drie de onderdelen bij de jongens pupillen 1 en pakte zo de titel.

Ook voor vier andere WIJC-clubgenoten was er eremetaal. Maud Moret (meisjes kadetten) uit Kaag-Eiland, Sam Scargo (jongens pupillen 2) uit Valkenburg en Casper Meulmeester (jongens pupillen 3) uit Leiden kwamen elk met een zilveren plak thuis. Lily Mulckhuyse (meisjes pupillen 2) uit Leiden won een bronzen medaille.