De Orientation Week Leiden (OWL) is van start. (Foto's: Louis Smit)

Dertienhonderd buitenlandse studenten leren Leiden kennen

Wethouder Fleur Spijker en rector magnificus Hester Bijl van de Universiteit Leiden hebben maandagochtend circa dertienhonderd buitenlandse studenten welkom geheten. Voordat zij beginnen aan hun studie aan de universiteit nemen zij deel aan een oriëntatieweek, een soort EL CID speciaal voor hen.

Daarin maken zij kennis met Leiden en alle mogelijkheden die de stad en de universiteit bieden. “Pak om je te verplaatsen vooral de fiets maar wees niet zo roekeloos in het verkeer als sommige Nederlanders”, drukte wethouder Spijker van Economie en Kennis ze op het hart.

De variatie aan herkomstlanden weerspiegelt zich in het bestuur van Orientation Week Leiden (OWL). De bestuursleden komen onder meer uit Duitsland, Zweden, Bulgarije, India, Brazilië en Colombia.

Nationaliteiten
Volgens rector magnificus Hester Bijl telt Leiden momenteel in totaal 30.000 studenten, Nederlandse en buitenlandse samen. Ze vertegenwoordigen meer dan honderd nationaliteiten. De regulering van het aantal buitenlandse studenten in Nederland is, net als van andere categorieën buitenlanders, al jarenlang een aandachtspunt van de politiek.

Kamernood
Het tekort aan kamers is in Leiden wel een dingetje. Zo raadde de Universiteit Leiden in 2022 buitenlandse studenten af naar Leiden te komen als ze nog niet de zekerheid van huisvesting hadden.

  • Namens het stadsbestuur heette wethouder Fleur Spijker de buitenlandse studenten welkom in Leiden. (Foto: Louis Smit)
    Namens het stadsbestuur heette wethouder Fleur Spijker de buitenlandse studenten welkom in Leiden. (Foto: Louis Smit)
Advertentie

Leiden Link in bio Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×