De Niemanders staan 12 september op het podium in Nobel. (Foto: Rick Wiegerinck)

Rudeboy met muzikanten uit asielzoekerscentra naar Nobel

Het Leidse popcentrum Nobel presenteert op donderdag 12 september een bijzonder concert. Op het podium staan dan muzikanten die in asielzoekerscentra wonen of hebben gewoond met als speciale gast Patrick Tilon. Tilon verwierf bekendheid als zanger Rudeboy van de Urban Dance Squad. De azc-muzikanten vormden het collectief ‘De Niemanders’. Rudeboy schreef mee aan nog te verschijnen songmateriaal van het collectief.

Tussen december 2022 en januari 2024 bezochten songwriters Rocco Ostermann, Wout Kemkens en producer Rick Wiegerinck met een mobiele studio asielzoekerscentra in Nederland op zoek naar zangers, muzikanten en hun muziek en verhalen. De muzieksessies waren vooral gevuld met pure vreugde, de gesprekken waren zwaar, hopeloos, hoopvol, vrolijk en alles daartussenin.

Het album ‘De Niemanders II’ is een mengelmoes van vele zangers en allerlei talen en vertelt de verhalen van hun heftige reizen, dromen, familie, vorige levens ‘thuis’ en hun huidige situatie als vluchteling. Het is een creatieve stamppot van veelkleurige muziek die laveert tussen swingende afrobeat, high life, desert rock, rootsy psychedelica, maar ook de alternatieve rock waar Rocco Ostermann en Wout Kemkens om bekendstaan sijpelt er doorheen.

Nobel-programmeur Leontine De Reede vindt het heel mooi dat de Nederlandse songwriters op deze manier op zoek gingen naar talent. “Met het project geven ze mensen die zoveel zijn verloren weer zin. Als de Nobel hen een podium kan bieden, dan doen we dat met alle liefde.”

Het optreden van De Niemanders x Rudeboy is op donderdag 12 september om 19.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.nobel.nl.

Advertentie

Cultuur Leiden Link in bio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×