(Foto's: Chris de Waard)

Voetganger overleden na ongeval met vrachtwagen in Leiden

Op de kruising van de Sint Jorissteeg met de Levendaal in Leiden is woensdagmiddag rond 16.45 uur een voetganger om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Door nog onbekende oorzaak is het slachtoffer onder een vrachtwagen terecht gekomen.

Volgens omstanders is het slachtoffer, een 76-jarige vrouw, overreden en enkele meters meegesleurd. Mogelijk dat ook een personenauto bij het ongeval betrokken is. Medische hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De kruising is door de politie afgezet vanwege het onderzoek dat wordt uitgevoerd naar de oorzaak van het ongeval. Hierbij wordt onder andere gekeken naar sporen op de weg en de toestand van het betrokken voertuig. Ook worden camerabeelden veiliggesteld. Het verkeer wordt omgeleid.

Het is het derde ongeval met dodelijke afloop in korte tijd in Leiden. Begin deze maand is een vrouw overreden door een vuilniswagen op de Herenstraat en op 5 juni raakte een scooterrijdster ernstig gewond bij een aanrijding op de Lammenschansweg, zij overleed een paar dagen later.

Agenten hebben al met verschillende getuigen gesproken. “Gezien de drukte op de plaats van het ongeval kunnen we ons voorstellen dat er meer getuigen zijn geweest van dit trieste incident”, laat de politie weten. “Ervaart u klachten en heeft u behoefte aan ondersteuning, dan kunt u terecht bij Slachtofferhulp Nederland via 0900-0101 of via de website  www.slachtofferhulp.nl.”

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×