Het eerste exemplaar van het programmaboekje werd aangeboden aan wethouder Yvonne van Delft. (Foto's: Chris de Waard)

Programma Leidse monumentenweekend gepresenteerd

In de Waalse Kerk aan de Breestraat presenteerde de organisatie van de 37e Leidse Open Monumentendagen het programma voor het weekend van 14 en 15 september aanstaande. Het eerste exemplaar van het programmaboekje werd door voorzitter Alexander Geertsema overgandigd een cultuurwethouder Yvonne van Delft.

“De presentatie wordt elk jaar gehouden in een van de deelnemende panden”, verklaart Geertsema de plaats van handeling. “En op de zaterdag van de OMD is het ook nationale Orgeldag en klinkt ook in deze kerk het orgel. Dat orgel oogt enorm in de kerk die zelf van bescheiden omvang is. “Dat klopt ook wel”, weet Geertsema. “Het is eigenlijk het orgel van de gesloopte Vrouwenkerk dat hier is teruggeplaatst.”

Aan de Open Monumentendagen in Leiden doen dit jaar 31 panden mee die bij het thema ‘Onderweg’ zijn gezocht. “Dat is weer goed gelukt en het zijn vaak hele bijzondere panden.”

Voorzitter Alexander Geertsema van OMD Leiden vertelt over het programma van dit jaar dat is opgebouwd rond het thema ‘Routes, netwerken en verbindingen’.

Rond de panden die bezocht kunnen worden is een uitgebreid programma met nevenactiviteiten. Een kidsmarkt op het Ambachtsplein, diverse optredens en op zondagmorgen rijden er oldtimers door het centrum over het oude tracé van de Blauwe Tram. Op het Pieterskerkplein bruist het van de activiteiten in het teken van de eeuw van de trekschuit. Ook een leuke tip is om, waarschijnlijk voor de laatste keer, een kijkje in het Stadsbouwhuis te kijken voor het pand gesloopt wordt. En zo is er nog veel meer te beleven.

Ook is er dit jaar weer een uitgebreid kinderprogramma met zelfs een aparte Kidsgids.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×