(Foto's: Emile van Aelst).

Hoedjesdag bij de Leidse Zwemvierdaagse, is altijd leuk

Het is vandaag alweer de laatste dag van een week lang Leidse Zwemvierdaagse in buitenbad De Vliet. De donderdag staat al jaren bekend als ‘badmutsendag’ en dus gingen gisteravond veel deelnemers met een bijzonder hoofddeksel te water. “Uw verslaggever telde slechts één echte badmuts en dat was er dan ook nog eentje met bloemetjes”, lacht Emile van Aelst die  deze week voor Sleutelstad een paar keer langs ging.

De selectie van zwemhoedjes die Emile van Aelst langs zag komen bestond onder andere uit glas bier, verschillende oranjehoeden, veel kerstmutsen, Dimario, een Sinterklaasmijter, allerlei hoedjes en zelfs een clubje met paraplu’s op hun hoofd. Twee dinosaurussen waren wel erg origineel, maar uit veiligheidsoverwegingen gingen ze maar niet het water in.

Tijdens de Leidse Zwemvierdaagse zijn er elke avond optredens. Woensdagavond trad DJ Montalto op, donderdag blaaskapel de Bloebent en vanavond wordt de muziek op de afsluitende avond verzorgd door blaaskapel Leidse Gabbers.

Vanavond is dus de laatste avond, maar de organiserende Stichting Sport in Beeld kon donderdag terugkijken op een geslaagde zwemvierdaagse. Sinds de stichting de organisatie van het evenement overnam, groeide het aantal deelnemers jaarlijks. Dit jaar tot het recordaantal van 694 deelnemers.

 

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×