Wethouder Ritske Bloemendaal, rector Wendy Groen en een leerling knippen symbolisch het lint door. (Foto's: Gemeente Wassenaar)

Nieuwe vleugel van het Rijnlands Lyceum feestelijk geopend

Deze week is de nieuwe vleugel van het Rijnlands Lyceum in Wassenaar geopend. Bij de ingang van het nieuwe gebouw hing woensdag een oranje lint dat symbolisch werd doorgeknipt door de leerlingen, rector Wendy Groen en wethouder Onderwijs Ritske Bloemendaal.

Na deze officiële handeling was het tijd voor een aantal speeches en daarna konden aanwezigen het nieuwe pand bewonderen. “Met de nieuwe vleugel erbij is het Rijnlands Lyceum  volgroeid”, zegt rector Groen. “Dankzij deze nieuwbouw krijgen nu 1.100 leerlingen les op de internationale, de tweetalige en de Nederlandstalige afdeling van het Rijnlands.”

  • De nieuwe vleugel van het Rijnlands Lyceum
    De nieuwe vleugel van het Rijnlands Lyceum
  • Wethouder Ritske Bloemendaal, rector Wendy Groen en leerling knippen lint symbolisch door
    Wethouder Ritske Bloemendaal, rector Wendy Groen en leerling knippen lint symbolisch door
  • De nieuwe vleugel met de vernieuwde buitenruimte
    De nieuwe vleugel met de vernieuwde buitenruimte

Studieplekken
Wanneer je het nieuwe gebouw binnenkomt, valt meteen de brede trap in het midden op. Hier is voldoende ruimte om bijeenkomsten, zoals de assemblies van de International School, te houden. Verder telt het nieuwe gebouw negentien nieuwe leslokalen en zijn er op de begane grond en eerste etage studieplekken voor de leerlingen gecreëerd.

Wethouder Bloemendaal toont zich enthousiast over de nieuwe vleugel en de vernieuwde buitenruimte: “Het is echt fantastisch geworden. En de uitbreiding is in korte tijd gerealiseerd. De Wassenaarse gemeenteraad gaf pas twee zomers geleden de financiering vrij en nu is alles al af.”

Het invoeren van het Internationaal Georiënteerd Voortgezet Onderwijs (IGVO) is een belangrijke stap voor het Rijnlands Lyceum. “En ook voor het Internationaal georiënteerde Wassenaar is dit een mooie onderwijs aanvulling”, vindt Bloemendaal.

Advertentie

Onderwijs Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×