Sleutelstadverslaggever Maarten Mulder in gesprek met Topaz Cup-organisator Babak Goudarzi (Foto: Babak Goudarzi).

Veel Leids karatetalent te bewonderen bij derde Topaz Cup

Karate is een sport waar je in de regio niet heel veel over hoort, maar als het aan Babak Goudarzi ligt gaat dat veranderen. Op zaterdag 22 september organiseert de Iraanse oud-wereldkampioen voor de derde keer de Topaz Cup. Het is een toernooi waar internationaal karatetalent het tegen elkaar zal opnemen, en bovendien met een flinke Leidse delegatie.

“Ik heb al eerder gezegd dat het mijn droom is om een internationale karatekampioen uit Leiden te krijgen”, zegt Goudarzi. “En we hebben goede talenten. Vorig jaar deden acht kinderen mee uit Leiden, dit jaar veertig. En er zitten zeker een paar talenten bij waar we in de toekomst veel van gaan horen.”

“De afgelopen twee jaar deden er ook internationale toppers mee in Leiden, maar dat wordt dit jaar lastiger”, denkt Goudarzi. “Omdat we het toernooi naar wat later in het jaar hebben verplaatst, valt het samen met andere belangrijke internationale wedstrijden.” Er zal dus vooral talent meedoen, maar wel uit verschillende landen.

Het toernooi begint ’s ochtends om 8.00 in het Sportcomplex 1574, aan het eind van de middag zijn de finales. Iedereen is welkom om te komen kijken.

Topaz Cup-organisator Babak Goudarzi vertelt over de derde Topaz Cup die op 22 september wordt georganiseerd. (Foto: Babak Goudarzi)

Advertentie

Leiden Sport karate

Meer in dossier karate

Meer in dossier karate


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×