Een superwarme herstart van de Vlietloop maar een groot succes. (Foto's: Vlietloop)

Herstart Voorschotense Vlietloop smaakt naar meer

Na vier jaar was er weer een Vlietloop. Iets minder deelnemers dan andere jaren, 750 ten opzichte van eerder jaren ruim 1000, maar toch een aantal dat aangeeft dat de Vlietloop toekomst heeft. Enige dissonant deze dag was de Hooghkamerbrug waar veel lopers voor moesten wachten.

Met een best wel frisse start en een klein buitje begon op zondagochtend de opbouwploeg in de Voorstraat aan hun missie: een mooie 45e editie neerzetten in een prachtige omgeving en een mooi parcours met water en sponsposten.

Bloedheet
Al snel werd rond 11.00 uur duidelijk dat de temperatuur behoorlijk begon te stijgen en de aangekondigde bloedhete dag eraan zat te komen. Met een warming-up van Christina en vrolijke gezichtjes van de kinderen, was de toon voor het gehele evenement eigenlijk ook al gezet.

Iets voor elven meldde zich wethouder Hubert Schokker zich voor het startschot, waarna een grote groep 10 en 16 kilometer-lopers zich, ondanks waarschuwingen om rustig te starten, direct fors in beweging zette.

Brug
Smetje op dit alles was, zoals gezegd de Hooghkamerbrug, die halverwege de 10 kilometer openging en de lopers een vertraging opleverde van 6 minuten. “Daar moeten we als organisatie volgend jaar naar gaan kijken”, aldus organisator Robert Laan.

De organisatie heeft in zijn nieuwe vorm de proef goed doorstaan. De herstart is geslaagd, op naar de 46e editie in 2025.

Hier zijn alle uitslagen van de Vlietloop te vinden. 

Advertentie

Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×