(Foto: Chris de Waard)

Oegstgeest op zoek naar klimaatcoaches

Door klimaatverandering zullen er in de toekomst extremere weersomstandigheden voorkomen. Zoals hevige regenbuien, droogte, warmte of kou. Om zich voor te bereiden op dergelijke omstandigheden werkt de gemeente Oegstgeest al enige tijd aan initiatieven voor klimaatadaptatie.

Zo zijn er subsidies voor onder meer groene daken en regentonnen en worden openbare plekken vergroend. Het vergroenen van de eigen tuin draagt daar ook aan bij. Daarom is Oegstgeest nu op zoek naar zogenaamde klimaatcoaches, die hun dorpsgenoten kunnen adviseren hoe ze hun tuin het beste kunnen vergroenen.

Klimaatcoach
“Als klimaatcoach adviseer je buurtgenoten en maak je ze enthousiast over het vergroenen van hun tuin”, aldus de gemeente. Over hoe dit het beste aangepakt kan worden organiseert de gemeente op 9 oktober om 19.30 uur een informatieavond in het gemeentehuis. Aanmelden is niet nodig, maar mag wel via duurzaam@oegstgeest.nl.

Mensen die vervolgens klimaatcoach willen worden zijn op 16 oktober van 19.00 tot 22.00 uur opnieuw welkom in het gemeentehuis voor een training. Het aanmelden als klimaatcoach en de training gaat via oegstgeest@orbis.nl.

Advertentie

Duurzaamheid Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×