(Foto: DIOK)

DIOK Heren 1 trekt twee assistent-coaches aan voor komend seizoen

De Leidse Rugby Club DIOK heeft twee nieuwe assistent-coaches aangetrokken voor Heren 1. Dat zijn Leon Koenen en Richard Manley. ‘Met hun rijke ervaring en diepgewortelde passie voor zowel rugby, als voor DIOK zelf zijn Koenen en Manley vastbesloten om DIOK Heren 1 te helpen bij het versterken van de teamdynamiek in het aankomende seizoen”, zo laat de club weten.

Leon Koenen, Backs Coach
Leon Koenen is geen onbekende in de DIOK-familie. Met twaalf jaar ervaring als speler bij DIOK 1, en een succesvol seizoen als coach van het damesteam waarin hij de ploeg naar de finale van het landskampioenschap leidde, brengt hij een schat aan kennis en ervaring mee. Koenen besloot de stap te maken naar het coachen van het herenteam nadat hij tijdens het afgelopen seizoen besefte hoe goed de rol van assistent-coach bij hem past.

“Het geven van trainingen op het veld is waar ik het meeste plezier uit haal en waar ik het beste in ben,” zegt Koenen. “Ik kijk ernaar uit om deze energie te richten op het Heren 1-team en om samen met mijn voormalige teamgenoten, nu in een andere rol, te werken aan een succesvol seizoen.” Koenen benadrukt dat zijn belangrijkste ambitie is om het plezier in rugby terug te brengen bij de spelers. “Ik wil het maximale uit de backline halen en ervoor zorgen dat het team zijn volledige potentieel benut,” aldus Koenen. Met de steun van de nieuwe hoofdcoach, Marshall Millroy, die eveneens een sterke achtergrond heeft als backs-coach, ziet hij dit als een unieke kans om zijn visie te realiseren.

Richard Manley, Forwards Coach
Richard Manley heeft jarenlang ervaring in het coachen van jeugdteams binnen DIOK en heeft recentelijk ook gewerkt met het damesteam als forwards-coach. Daarnaast heeft hij de afgelopen twee jaar de senioren ondersteund. “Het was geweldig om te zien hoe mijn bijdrage het team energie gaf,” vertelt Manley.

Voor Manley draait zijn nieuwe rol om het herwinnen van de sterke DIOK-cultuur die volgens hem de afgelopen jaren wat is verwaterd. “Ik heb deze rol aangenomen om die cultuur weer tot leven te brengen en om de kwaliteiten terug te brengen die ons succesvol maakten tijdens onze kampioensjaren,” legt hij uit. Hoewel Manley zich bewust is van de overgangsfase waarin het team zich bevindt, is hij optimistisch over de toekomst. “We hebben goede versterkingen binnengehaald en beschikken over enkele van de meest getalenteerde spelers van Nederland. Ik denk dat we dit seizoen echt iets bijzonders kunnen neerzetten.”

Nieuw hoofdstuk
“Met Leon Koenen en Richard Manley aan boord, in combinatie met hoofdcoach Marshall Millroy, staat DIOK Heren 1 aan de vooravond van een veelbelovend nieuw seizoen. Het team kijkt ernaar uit om niet alleen competitieve resultaten te boeken, maar vooral ook om de rugbyspirit en het spelplezier een boost te geven. Samen gaan ze de uitdaging aan om DIOK weer op de kaart te zetten als een kracht om rekening mee te houden”, aldus de club.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×