Beiaardier Levina Pors geeft met haar echtgenoot Henk Veldman komende zondag een dubbelconcert. (Archieffoto: Sleutelstad)

Bijzonder carillonconcert tijdens Open Monumentendagen

Beiaardiersechtpaar Levina Pors en Henk Veldman verzorgt op zondag 15 september ter gelegenheid van de Open Monumentendagen een heel bijzonder concert in de Leidse binnenstad. Ze bespelen tegelijkertijd de carillons van het stadhuis en van de Lodewijkkerk. “Zo’n concert heeft in Leiden nog nooit plaatsgevonden”, vertelt Hein van Woerden van Stichting Het Leids Carillon gezelschap.

De twee carillons liggen ongeveer 250 meter van elkaar af. “Het vergt dus nogal wat coördinatie om een en ander synchroon te laten verlopen.” Levina Pors bespeelt de beiaard van de Lodewijkkerk, Henk Veldman dat van het stadhuis.

Luisterplaats
Er wordt een speciale luisterplaats ingericht in de tuin van de Lodewijkkerk. Daar wordt het stokkenklavier van het carillon geplaatst zodat de bezoekers beiaardier Levina Pors van dichtbij aan het werk kunnen zien. Ook het carillon van het stadhuis is daar goed te horen. Een stokkenklavier is een grovere variant van een piano/orgelklavier.

De ingang van de tuin is in de Boomgaardsteeg tussen Langebrug en Breestraat. Het concert begint om 14.30 uur en duurt drie kwartier.

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×