De rotonde bij het gemeentehuis gaat vanaf 17 september op de schop. (Foto: Chris de Waard)

Rotonde bij Voorschotens gemeentehuis op de schop

De plannen voor de herinrichting van de rotonde voor het gemeentehuis aan de Voorschotense Leidseweg worden binnenkort uitgevoerd. Vanaf 17 september tot ongeveer 1 november gaat de rotonde op de schop. Het verkeer wordt omgeleid, maar weggebruikers moeten wel rekening houden met vertragingen en files.

Vanaf 17 september wordt al het verkeer dat over de rotonde rijdt omgeleid langs de zuidzijde van de rotonde. Buslijn 5 rijdt in deze fase van de werkzaamheden via de Oranjeboomstraat. Vanaf maandag 7 oktober wordt al het verkeer omgeleid langs de noordzijde van de rotonde. De werkzaamheden vinden overdag plaats en zorgen waarschijnlijk voor vertraging en filevorming.

Verkeerslichten
Om het verkeer veilig te laten passeren komen er verkeerslichten, waarbij het verkeer vanuit de richting Leidschendam en vanuit de richting Leiden om en om groen licht krijgt. De route wordt aangegeven met omleidingsborden. Tijdens de werkzaamheden zijn er ook verkeersbegeleiders aanwezig. De parkeerplaats tegenover Albert Heijn is tijdens de werkzaamheden beperkt bereikbaar.

Groter plan
De aanleg van een nieuwe rotonde is onderdeel van een groter plan. “We gaan zorgen voor nieuwe bestrating, een toekomstbestendige riolering en ruime beplanting in de Oranjeboomstraat en de Raadhuislaan en omgeving. Maar het gaat vooral om verbetering van de fietsveiligheid van de rotonde”, legt wethouder Hubert Schokker uit. “Die pakken we daarom als eerste aan. De woonstraten volgen na de jaarwisseling. Ik vraag onze inwoners en ondernemers begrip voor de overlast. Als het achter de rug is, hebben we er allemaal plezier van.”

Meer informatie is te vinden in de app ‘Groot onderhoud Raadhuislaan e.o.’ van aannemer Jos Scholman. Elke vrijdag wordt deze geüpdatet.

 

Advertentie

Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×