Bloemen van burgemeester Jeroen Dijsselbloem voor Robert Strijk na zijn installatie als wethouder in Eindhoven. (Foto: Gemeente Eindhoven)

Strijk benoemd tot wethouder in Eindhoven

Leidenaar Robert Strijk is benoemd tot wethouder van Eindhoven. De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met zijn voordracht door D66 Eindhoven en dus is de Leidse oud-wethouder officieel geïnstalleerd als wethouder.

“Ik ben mijn partij en D66 Eindhoven dankbaar voor de mogelijkheid die zij me biedt”, laat Strijk weten. “Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan met de thema’s in mijn  portefeuille.” Dat zijn hoger- en beroepsonderwijs, mobiliteit, de binnenstad en het Eindhoven Design District.

Volgens Strijk liggen er liggen veel uitdagingen op tafel. “Ik heb er veel zin in om samen met collega’s, inwoners en betrokken organisaties aan oplossingen te werken die écht het verschil maken. Met een positieve blik op de toekomst en veel energie ga ik me inzetten voor Eindhoven. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen mooie stappen kunnen zetten.”

Eerder was Strijk gedeputeerde in de provincie Utrecht en een tijdje waarnemend burgemeester in Zwijndrecht. Hij maakte er geen geheim van die functie te ambiëren in zijn eigen woonplaats Leiden, maar daar viel de keus op Peter Heijkoop die volgende week wordt geïnstalleerd als vaste burgemeester van de Sleutelstad.

Advertentie

Leiden Politiek Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×