Medaillewinnaar Stef Broenink wordt toegesproken door zijn vader (Foto's: Maarten Mulder).

Zilveren medaillewinnaar Stef Broenink gehuldigd bij Njord

Roeier Stef Broenink is zondagmiddag door roeivereniging Njord in het zonnetje gezet voor zijn zilveren medaille op de afgelopen Olympische Spelen. Broenink werd samen met Melvin Twellaar tweede in de mannen dubbeltwee. Op het terrein van de studentenroeivereniging werd hij achtereenvolgens toegesproken door zijn vader, sportwethouder sport Fleur Spijker en topsportcoördinator Reanne van Kleef.

Het voelde voor de Leidenaar vertrouwd en fijn om op zijn thuisvereniging gehuldigd te worden. Wel heeft Broenink twee maanden na zijn Olympische race nog gemengde gevoelens bij de uitslag; hij ging samen met Twellaar immers voor goud. “Ik moet het nog wel een plekje geven, maar ik ben heel blij met de prestatie die we daar geleverd hebben. Gezien de omstandigheden waar we mee te maken hadden, hebben het maximale eruit gehaald. Daar ben ik heel trots op.”

Roeier Stef Broenink en Njord-voorzitter Sophia Boersma over de huldiging.

De warme woorden vanuit de gemeente Leiden doen Broenink goed. “Ik kwam als student naar Leiden, maar woon hier nu al zo lang. Heel bijzonder om vanuit je stad die erkenning te krijgen.” Of de roeier doorgaat weet hij nog niet. “Na de vorige Spelen dacht ik al te stoppen, maar ik sta hier toch weer. Ik word eerst maar eens vader dit jaar, de tijd zal leren of ik weer zin krijg of dat het genoeg is geweest.”

Naast Broenink werden ook Lisa Bruijnincx, Claire de Kok, Margot Leeuwenburgh en Thijs Ruiken gehuldigd voor hun sportieve prestaties het afgelopen jaar.

Advertentie

Leiden Link in Bio Nieuws Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×